2010 m. lapkričio 3 d., trečiadienis

Papuošalai iš Swarovski kristalų

    
Danielis Svarovskis ( Swarovski AG firmos įkūrėjas) gimė 1862m. stikladirbių krašte – Bohemijoje.
Paryžiuje studijavo chemiją, fiziką, mechaniką ir kitus inžinierinius mokslus.
     Apsilankymas pasaulinėje elektrotechnikos parodoje sukėlė jam įdomių minčių, ko pasekoje 1891 metais, po ilgų apmastymų ir skaičiavimų, jis sumeistravo pirmasias pasaulyje elektrines šlifavimo stakles. Ši mašina leido gerai apdoroti daug akmenų ir stiklo.
     Persikėlęs į Austriją (1895 metais) jis įkūrė kristalų apdirbimo gamyklą ir pradėjo daryti tai, už ką kitus sodino į kalėjimą - pradėjo padirbinėti brangakmenius. Imitavimo fakto Svarovskis neslėpė, kadangi savo verslą laikė visiškai teisėtu. Jo krištolas atrodė kaip briliantai.
     Per keletą metų Svarovskis kartu su jau savarankiškais sūnumis ištobulino kristalų šlifavimo technologiją. Pasirodė, jog visame pasaulyje tik jis žino, kaip suteikti krištolui nepaprastą skaidrumą. Pramoninio šlifavimo bandė imtis daugelis. Tuomet ir paaiškėjo, jog Svarovskio jėga ne tiek staklės, kiek formulė, kurią jis sukūrė savo krištolui virti.

     Prie „Swarovski“ sėkmės prisidėjo ne tik kokybiški gryno kirštolo gaminiai, tačiau ir garsūs bei žinomi mados bei pramogų pasaulio vardai. Nuo  Coco Chanel ir Christian Dior kūrinių iki Marlenos Dietrich, Madonos, ir spindinčios prabangos „Moulin Rouge“ miuzikle su Nicole Kidman bei Jameso Bondo. „Swarovski“ gaminius vertino ir Yves Saint Laurenas bei Gianni Versace, o „Swarovski“ papuošalais puošiasi kino žvaigždės ir žvaigždutės, žygiuodamos raudonuoji kilimu filmų premjerose ir festivaliuose. 

     Swarovski kristalai gaminami iš ortinio krištolo, turinčio daug (iki 35 %) švino oksido. Tai leidžia pasiekti labai aukštą šviesos lūžio rodiklį. Kad įgautų savo akinamą spindėjimą, žėrintys ir vaivorykštės spalvomis spindintys kristalai turi būti specialiai apdirbami. Tam naudojamos įvairios specialiosios technologijos. Geriausiai spindulių lūžimą užtikrina krištolo gabalėliuose esantis grafitas – krištolo sudėtyje jo randama net 32%. Kita technologija, suteikianti kristalams spindesį, yra žėrinčių chemikalų danga. „Aurora Borealis“ yra viena iš populiariausių cheminių dangų, kuriomis dengiami kristalai. Taip pat naudojamos ir „Volcano“, „Aurum“ ir „Dorado“. Pastarosiomis kristalai kartais dengiami dalinai, o dažnai net ir keletą kartų.

Šaltiniai :
http://www.ve.lt/naujienos/kultura/kulturos-naujienos
http://www.cityout.lt/daiktai/articles/Zerints_Swarovski_pasaulis
Mano darbai:

1.Auskarai iš rusvų Swarovski kristalų;




 2.Apyrankė seserei Kalėdoms dovanų. Tai pirmas mano darbas šia technika. Vėriau ją 16 valandų.
3.Komplektas iš pilkų Swarovskio kristalų ir Swarovskio perlų.

4.Atskirai apyrankė iš komplekto.

5.Idėją šiems auskarams padiktavo pačių kristaliukų forma. Vos juos pamačiau, iškart supratau kokius darysiu auskarus.

6.Bespalvių SW komplektas.

7.Mano mėgstami auskarai.

8.Juoda, balta.

 9.Žydras pakabutis.

 10.Auskarai su violetiniu burbulu.

 11.Pakabutis iš SW trapecijų.

 12.Keltiški auskarai.

 13.Padariau šiuos auskarus bendradarbei. Jai jie nepatiko, o man atrodė labai gražūs. Buvo gaila juos ardyti, todėl įkalbėjau seserį pasiimti. Tikriausiai dabar tai mėgstamiausi jos auskarai. Aš bent jau norėčiau taip manyti.

 14.Auskarai iš Swarovski Roundelle Copper kristalų.

15.Auskarai iš trijų dydžių žydrų Swarovski Roundelle kristalų.

16.Ametisto spalvos pakabukas

2 komentarai:

  1. As esu Vida. Asta man dare papuosalus, ir mano kolegems taip pat - labai is tikruju GRAZU!!!!! ir tai yra vienetiniai darbai, o ne is masines prekybos.... siulau visiems darytis papuosalus TIK JUMS - niekas tokiu netures!!!!! tad mielos moterys - PIRMYN - BUKIM ISSKIRTINES!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. kadangi esu statybininkė, tai labai patiko tas trapecinis, ir kuo toliau, tuo labiau jo noriu...

    AtsakytiPanaikinti