2010 m. spalio 29 d., penktadienis

Papuošalai iš akmenėlių.

Mineralai nuostabūs, tereikia geriau įsižiūrėti ir jus sužavės jų spalvos ir piešiniai.
Manau, meilę akmenėliams paveldėjau iš tėvo. Jis visą laiką kokį gražesnį surastą akmenį velka į sodą. Gal jis japonas? J Vis sukuria kokį "akmenų sodą".
Mano akmenėliai mažesni.

1. Šitą vėrinį padariau draugei gimtadienio proga. Puikus karneolis nuo pusiau skaidraus smėlio spalvos iki neskaidraus kaštono rudumo!

2.Apyrankė iš chemiškai apdoroto karneolio ir juodo sardonikso. Kitam gimtadieniui padariau draugei prie vėrinio.

3. Jaspis - labai gražus akmuo. Tiek visokių spalvų ir raštų!
Jaspiai pasitaiko beveik visų spalvų: raudonos, rudos, rusvos, žalsvos, gelsvos, pilkos, baltos. Retesnė – mėlyna. Jei tikėti litoterapeutais, jaspis išsklaido neigiamas energijas, balansuoja vyriškąjį bei moteriškąjį asmenybės pradus, suteikia vidinių jėgų, daro mastymą spartesniu, stiprina bendra sveikatą, skatina audinių atsinaujinimą.


4. Mano mamos mėgstamiausias akmuo - rožinis kvarcas. Pažadėjau jai padaryti dovanų karolius, bet neiškentusi ji nusipirko kvarco skaldos. Karoliai buvo tokie nuobodūs, kat teko "pataisyti". Šiaip skaldos nemėgstu - gabaliukai per daug smulkūs, kad atskleistų akmens grožį. Paprastai tokie karoliai daromi iš akmens atliekų, likusių jį apdorojant.


5. Žadėtas mamai vėrinys. Man rožinis kvarcas nelabai patinka, todėl nutariau jį pagyvinti tamsesniais Jablonex (čekiško stiklo) karoliais.

6. Kaitinto kalnų krištolo ir Swarovski kristalų komplektas. Kalnų krištolas kaitinamas iki tam tikros temperatūros kol atsiranda mikro įtrukimai.

7. Kaitinto kalnų krištolo ir čekiško stiklo karoliukų komplektas.

8. Onikso ir žydrų Swarovski kristalų apyrankė ir pakabukas.

9. Nusipirkau parduotuvėje labai gražaus "citrino". Gana dideli akmenukai, spalva ryškiai geltona, o kaina tik penki litai - keista. Kai išploviau, keista jau nebuvo. Ryški geltona spalva pukiai nusiplovė, liko vos gelsvas (matyt vis gi ne visus dažus nuploviau) kalnų krištolas. Pridėjau tikro citrino (o gal kaitinto dūminio kvarco J), Swarovski kristalų ir gavosi neblogas verinys.
P.S. Geri dalykai visada brangiai kainuoja. Jei pigu, vadinasi netikra.

10. Rožinio kvarco, kaitinto kalnų krištolo, čekiško stiklo ir Swarovski kristalų pakabukas.
Rožinis kvarcas ramina, atpalaiduoja, skatina sugebėjimą mylėti save ir kitus, romantiką, švelnina kietą būdą, padeda atsiverti ir neužmiršti padėti kitiems. Stiprina širdį ir harmonizuoja jos ritmą, naudojamas kraujo, lytinių organų ligų atvejais, padeda užmigti. Skatina vaisingumą. Dedamas prie kompiuterio.

11. Onikso ir Swarovski Roundelle Copper kristalų auskarai.
Oniksas rekomenduojamas avinams, tinka mergelėms, ožiaragiams ir jaučiams. Šis akmuo "koncentratorius" ir gali "ištraukti" ligas.

12. Perlai ir Swarovski kristalai.

13. Mano mėgstamiausias Botsvanos agatas. Niekas neprilygs jam raštų įvairove.
Manoma, kad šis akmuo padeda atskleisti melą, išsiaiškinti santykius, įgyvendinti norus.  Agatas suteikia vidinę ramybę, pusiausvyrą, stabilumą. Tai ir vienas iš apsauginių akmenų. Taip pat laikomas vienu stipriausių sėkmę traukiančių akmenų. Jis taip pat padeda atrasti pamirštus ar pasislėpusius talentus, skatina nebijoti siekti tikslo, laikomas ilgo, laimingo ir turtingo gyvenimo simboliu.

14. Komplektas iš karneolio.


15. Vyšninis kvarcas ir pilka Sakalo akis - labai švėlnus, mielas akiai derinukas.

16. Šitas pakabukas panašus į kažkokio egzotiško augalo sėklą. Iš tikrųjų tai labai gražus agatas.

17. Labradorito komplektas. Melsvą jo švytėjimą paryškinau žydrais Swarovski kristaliukais. Gaila, bet nuotraukoje to nesimato.
Labradorito grožis atsiskleidžia tik žiūrint tam tikru kampu, kai neišvaizdus tamsus akmuo ima švytėti. Šis spalvotas švytėjimas vadinamas šilerio efektu (labradorasencija - labradorescence) – akmuo švyti mėlyna, žalsva, žydra ir netgi gelsva ir oranžine spalvomis.
Labradoritas stiprina valią, savo vertės suvokimą, pasitikėjimą savo jėgomis ir sugebėjimais, mažina nesaugumo jausmą. Padeda suderinti intelektą bei intuityvią išmintį, skatina kūrybiškumą, prasiveržiantį originaliomis idėjomis. Suteikia kantrybės, padeda susikoncentruoti, siekiant tikslo. Labradoritas praverstų studentams egzaminų metu bei nuolat persidirbantiems asmenims. Skatina veikti.

18. Karneolio tuščiaviduris lašas ir oniksas viduje.

19. Vėrinys iš perlų ir dūminio kvarco.
Dūminis kvarcas sujungia įvairias energijas siekiant bendro tikslo, sukaupia energiją. Poveikis ne itin intensyvus, bet ilgalaikis. Sudaro kliūtis iš išorės veikiančiai neigiamai energijai, o vidinę neigiamą energiją paverčia teigiama.
Stiprina tarpusavio santykius, padeda dirbti grupėje: šeimoje, darbe, bendruomenėje. Padeda nugalėti pyktį. Tinka kovoti su panikos atakomis bei košmarais. Puikiai nugali stresą.
Geriausias Ožiaragiui, Šauliui. Tinka Avinui, Jaučiui, Svarstyklėms, Skorpionui, Vandeniui

20. Koralo auskarai ir pakabukas.
Koralai yra bene seniausi pusiau brangūs akmenys, turintys religinę reikšmę. Tibeto lamos nuo senovės naudoja rožančius, padarytus iš koralo.
Koralai – tai stiprus talismanas, mažinantis kraujavimą, apsaugantis nuo piktų dvasių bei uraganų, vagysčių bei nelaimingų atsitikimų. Jie stiprina saviraišką ir padeda labiau suprasti kitus, skatina diplomatiją, intuiciją bei vaizduotę. Mažina vidinę ir iš aplinkos sklindančią įtampą, baimes.

 21. Sardonikso auskarai ir pakabutis.

 22. Auskarai iš dažyto houlito (turkio imitacija).
Turkis labai dažnai  imituojamas, rekonstruojamas, dažomas chalcedonas, hovlitas, kalcitas, magnezitas, stiklas, porcelianas ir t.t. Patikrinti ir nustatyti ar jis tikras gali tik gemologinės laboratorijos.



 23.Turkio (padažyto) pakabukas.
Turkis puikiai tiks žinantiems tikslą ir siekiantiems jo. Jis jiems suteiks harmoniją, pilnatvę, apsaugą. Išlygins nuotaikų svyravimą ir atstatys prarastus energijos resursus. Ramina skausmą, uždegiminius procesus. Geras priešnuodis.


24. Balto labradorito pakabukas. Antroje nuotraukoje šiek tiek matosi žydras jo spindesys.
Karneolis moterims suteikia žaismingumo, seksualumo, gerą nuotaiką, skatina norą veikti ir padeda lengvai išspręsti sunkias problemas. Jis šildo kūną, sužadina medžiagų apykaitą, kraujotaką, gerina kraujo kokybę, stimuliuoja virškinimą ir gerina apetitą, pagerina vitaminų ir mineralinių medžiagų įsisavinimą. Palengvina astmą, slogą, artritą, reumatą. Jis stimuliuoja emocinę pusiausvyrą bei išraišką, pažadina snaudžiančius talentus, apsaugo nuo abejojimo, malšina sielvartą ir apatiją.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą