2013 m. sausio 21 d., pirmadienis

Zentangle (pirmas bandymas)



      Sirgti visada nuobodu. Kadangi pasigavau kažkokį bjaurų virusą ir dvi savaites neiškėliau kojos iš namų, lengviausias laiko praleidimas (kai kosėji, čiaudai ir skauda galvą)- naršymas po internetą. Čia užtikau tokį įdomu dalykėlį - Zentangle. Pasirodė gana smagus, ypač tokiam, ne per didžiausius meninius sugebėjimus turinčiam, žmogui.

Niekur neradau ką reiškia žodis „ZENTANGLE“. Mačiau Facebook‘e jis išverstas kaip „Paraitukai“.

Zentangle mažas meno kūrinys, nupieštas plonu rašikliu ir šešėliuotas grafitu. Jis yra piešiamas tam tikra tvarka. Popieriaus lape pieštuku nubrėžiamas rėmelis. Rėmelio linijos gali būti tiesios arba lenktos, vingiuotos. Rėmelio viduje piešiamos " Crazy linijos", dalijančios piešimui skirtą plotą į įvairaus dydžio ir formos sektorius. Toliau rašikliu apibrėžti ploteliai užpildomi įvairiausiais pasikartojančiais raštais ir ornamentais. Kai visas piešinys užpildytas, jis pieštuku šešėliuojamas, kad suteikti Zentangle formą.

Kad taip piešti, visai nereikia meninių sugebėjimų. Tereikia trupučio fantazijos. Prisiminkit, kaip terlindavot savo sąsiuvinių paraštes per nuobodžias paskaitas. Tai visiškai tas pats. Ir be to - puikus relaksas. 

pirmi mano zentangle:


 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą