2010 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

Botsvanos agatai



Botsvanos Respublika (Botsvana) – valstybė Pietų Afrikoje. Ribojasi su Pietų Afrikos Respublika pietuose, Namibija vakaruose, Zambija šiaurėje ir Zimbabve šiaurės rytuose.


 Šalies ekonomika ankstesniais laikais priklausė nuo galvijų ir jų mėsos eksportavimo į kitas šalis. Nuo XX a. septintojo dešimtmečio kasyba tapo svarbiausia šalies ekonomikos šaka. Šalyje yra mangano, nedaug aukso, asbesto, gan dideli deimantų, anglies, nikelio, vario, druskos, kalcinuotosios sodos, stibio, plutonio, platinos telkiniai.

Botsvana deimantų gavyboje yra pirmaujanti pasaulio šalis. Joje yra didžiausia deimantų kasykla. Deimantų gavyba prasidėjo 1971 metais bendradarbiaujant su De Beers. 2000-siais metai ji sudarė 75 procentus šalies eksporto.

 Šaltiniai:



Paaiškinimas:
De Beers - tarptautinė korporacija, užsiimanti deimantų gavyba, pirkimu, pardavimu, apdirbimų bei sintetinių deimantų gamyba. Korporacija įkurta PAR 1888 m. Jai priklauso apie 40proc.deimantų rinkos.
1946 metais paskelbta "De Beers" reklaminė kampanija su šūkiu „Deimantai amžiams“ yra viena iš sėkmingiausių rinkodaros kampanijų. Ji ne tik padidino deimantų pardavimus, bet ir iš esmės pakeitė reklamuojamos prekės statusą. Iš reto, prabangaus objekto deimantas tapo "tradicine" sužadėtuvių dovana pirmiausia vakaruose, o v ėliau ir  visame pasaulyje. Šios kampanijas šūkis buvo panaudotas filmo apie Džeimsą Bondą pavadinimui.

Šaltiniai:


Bet man kur kas labiau už deimantus patinka Botsvanos agatai. J
Ju nepakartojama spalva (nuo pilkos iki sunkiai nusakomos rusvai raudonos) ir imantrus piešinys mane tiesiog apžavėjo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą