2010 m. spalio 29 d., penktadienis

Apyrankės

Dievinu apyrankes. Ir daryti, ir dėvėti. Man tai atrodo pats smagiausias papuošalas. Apyrankė juda, slankioja riešu, jauti jos svorį. Ji tarsi gyva. Kažkada, kai buvau paauglė, pas mus kino teatruose rodydavo daug indiškų filmų. Ten visos moterys dėvėdavo apyrankes. Jų būdavo daug - beveik iki pusės dilbio. Jos budavo metalinės ir skimbčiodavo nuo kiekvieno rankos judesio susidauždamos tarpusavyje. Man tai atrodė labai gražu. Aš labai norėjau apyrankės, bet tais laikais pas mus jų tiesiog nebūdavo pirkti. O ir pasidaryti nebuvo iš ko.
Dabar jų turiu daug ir nepraleidžiu progos pasidaryti dar. Kai tik pamatau gražų akmenuką, iškart pagalvoju, kad tiktų apyrankei. Kodėl ne karoliams ar auskarams?..  J

1. Geltono jaspio apyrankė.

2. Rudo jaspio apyrankė. Keli akmenukai primena suakmenėjusį medį.

3. Žalio avantiurino, sintetinio malachito ir Swarovskio kristalų apyrankė.

4. Lazurito (su auksiniais pirito intarpais) apyrankė. Lazuritas simbolizuoja ištikimybę ir draugystę. Tikima, kad jis suteikia harmonijos tarpusavio santykiams. Karališka mėlyna spalva maloni akims, ji primena, kad viduje slypi neišsenkantis gyvybės šaltinis, ji suteikia vidinės laisvės pojūtį. Kaip vadinasi pilkas akmuo, neturiu supratimo.


5. Šitą apyrankę ypatingai mėgstu. Vadinu ją dvasios ramybės apyranke, nes tiek ametistas, tiek čaroitas ramina nervų sistemą ir protą, padeda apsisaugoti nuo negatyvios įtakos bei nepageidaujamo aplinkos poveikio.

6. Dar viena jaspio apyrankė. Pažiūrėkite koks jis! Beveik baltas, kakavos su pienu spalvos, smėlio spalvos ir plytų raudonumo. Argi ne nuostabus?

7. Vienas nuostabiausių akmenų - agatas. Nėra kito tokio pasižyminčio tokia spalvų ir raštų įvairove.

8. Sardoniksas. Tikima, kad jis padeda kaupti gyvybines jėgas, padeda atsikratyti neryžtingumo, mažina stresą, atstato emocinę pusiausvyrą.

9. Nuostabus šviesiai oranžinis karneolis ir raudonas agatas. Senovės egiptiečiai tikėjo, kad karneolis saugo nuo pavojų. Šiuolaikiniai litoterapeutai mano, kad karneolis gerina smegenų kraujotaką, stiprina imuninę sistemą, mažina galvos skausmą ir gerina skydliaukės veiklą. Galima tuo tikėti, galima ir ne - kaip kam patinka. J

10. Ta pati karneolio ir agato apyrankė, o šalia iš rožinio kvarco. Rožinis kvarcas čia nenupoliruotas, jo paviršius matinis ir atrodo labai neįprastai.

11. Sardonikso apyrankė. Akmenukų piešinys labai ryškus, daug baltos spalvos. Geriau įsižiūrėjus akmenukai tiesiog užburia savo grožiu.

12. Perlamutro ir perlų apyrankė. Perlai atspindėjo blykstės šviesą, todėl nuotraukoje nesimato jų faktūros ir švelniai rožinio atspalvio.

13. Tai pirmoji mano padaryta apyrankė. Akmenukai sintetiniai, pigūs, bet ji sukelia man nostalgiją tiems laikams, kai tik atsidarė pirmoji specializuota parduotuvė - "Jūratės akmenėliai". Ir įžengus į ją atrodė, kad pasaulis pagražėjo - sutvisko naujomis spalvomis.

 14. Dūminio kvarco ir sidabrinių vamzdelių apyrankė.

15. Sardonikso stačiakampių apyrankė.

 16. Botsvanos agato lašų apyrankė.

17. Mėnulio akmens apyrankė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą